Griekse gehaktballetjes



Ingrediënten:

1 ui gesnipperd
2 sneetjes oud brood geweekt in melk
3 teentjes knoflook fijngesnipperd
1 citroen in plakjes
1 ei
2 tl oregano
750 gr rundergehakt
zout en peper
olijfolie

2 eieren
sap van 1 citroen
30 gr boter
2 el bloem
� l bouillon
2 el fijngehakte peterselie
Bereidingswijze:

Knijp het brood uit en meng het samen met de knoflook, het ei,
de oregano en de gesnipperde ui door het gehakt. Breng op smaak
met zout en peper. Maak er balletjes van ter grootte van een
pingpongbal. Bak de balletjes in de olijfolie op een niet te hoog
vuur in ongeveer 20 minuten rondom bruin en gaar.

Verwarm de bouillon voor de saus. Klop de eieren los met het
citroensap. Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor
en roer enkele minuten. Giet langzaam bijna alle warme bouillon
beetje bij beetje in de pan en blijf stevig roeren. Voeg de
rest van de bouillon (let op dat het niet te heet is anders gaat
het schiften) bij het eimengsel en klop dit bij de saus. De saus
mag nu niet meer koken! Giet deze saus over de gehaktballetjes.
Garneer met de peterselie en plakjes citroen.


Home